Graag willen wij u informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Corona virus. Dit naar aanleiding van het crisisberaad bepaald door onze minister Bruins.

Er is reeds sprake van corona besmettingen onder onze patiënten.

Daarom willen wij met nadruk vragen om NIET naar de praktijk te komen zonder eerst telefonisch contact op te nemen.

 

Vanaf maandag 16 maart is onze werkwijze voorlopig als volgt. Indien mogelijk zullen de spreekuren worden vervangen door telefonische afspraken. Als u met de assistente belt, zal er indien nodig een telefonisch consult worden ingepland. Er zal een beperkt spreekuur zijn voor patienten die wel onderzocht moeten worden.

 

Voor vragen over het Coronavirus kunt u ook terecht op Thuisarts.nl of op de website van de GGD, het RIVM of het landelijk nummer 0800-1351.

 

Bedankt voor uw begrip in deze crisissituatie.

Huisartsenpraktijk Beek Centrum

 

Alle patiënten die in aanmerking komen voor een griepspuit krijgen persoonlijk een oproep. De oproepbrieven worden half oktober verstuurd. Deze brief dient u mee te nemen als u de griepspuit ophaalt.

Wilt u een griepspuit en heeft u begin november geen oproep gekregen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de assistente.
 
Waarom de griepprik?


Elke winter krijgt gemiddeld ongeveer één op de tien mensen griep. Voor de meeste mensen is griep ‘slechts’ een vervelende ziekte die vanzelf weer over gaat. Maar voor kinderen en volwassenen met een chronische ziekte en voor 60-plussers kan griep ernstige gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden gemiddeld 100 tot 2000 mensen aan de gevolgen van griep, vooral ouderen.
 
De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Als u de jaarlijkse griepprik heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt veel  kleiner. Als u toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte meestal minder ernstig. Bovendien verkleint de griepprik de kans op complicaties zoals longontsteking. Verder is door de griepprik de kans ook kleiner dat uw ‘eigen’ ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van uw diabetes). 
 
Voor wie is de jaarlijkse griepprik?


De griepprik wordt gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Dat zijn:

 • mensen van 60 jaar en ouder;

 • mensen met hartziekten; dit zijn veelal mensen die een hartaanval gehad hebben, mensen die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan;

 • mensen met longziekten zoals astma, chronische bronchitis of longemfyseem;

 • mensen met diabetes (suikerziekte); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook de mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een dieet volgen;

 • nierpatiënten; vooral als de nieren door een ziekte niet goed werken (dus niet bij nierstenen);

 • mensen met weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling; bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen die met HIV zijn geïnfecteerd, mensen met leukemie (bloedkanker) en mensen met kanker die chemotherapie of bestraling ondergaan;

 • kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten gebruiken (bijvoorbeeld bij chronische darmaandoeningen);

 • verstandelijk gehandicapten die in een instelling wonen.

Voor deze mensen is het belangrijk dat zij jaarlijks tussen half oktober en half november de griepprik halen. Dat geldt ook voor vrouwen uit bovenstaande groepen die zwanger zijn. Er is geen reden om de griepprik dan over te slaan.


Kosten?


De griepprik is gratis voor alle mensen die hiervoor in aanmerking komen.
 
 
Graag contact met ons opnemen


 • wanneer u niet in staat bent naar de praktijk te komen

 • wanneer u geen oproep heeft ontvangen en wel tot een van bovengenoemde groepen behoort;

 • wanneer u nu geen oproep heeft ontvangen en vorig jaar wel een griepspuit heeft gehad.


Meer informatie:


https://www.rivm.nl/griep/griepprik

Welkom op de website van:

 

Huisartsenpraktijk Beek Centrum

Doctor Beckersstraat 7a
(Ingang Labouréstraat, 1e etage) 
6191 DA Beek (L)
 
Routeplanner

Om de praktijk makkelijk te bereiken kijk op de ANWB-routeplanner

 

Google maps

De praktijk is ook te vinden op google maps